Update uit Californië

Update uit Californië

Daar zijn we weer. op dit moment is het hier (Santa Monica bij LA) vier uur in de ochtend. Dat is altijd de eerste paar dagen zo door het tijdsverschil. Je ligt vanaf 3 uur klaarwakker.
Gisteravond nog geprobeerd iets te posten maar het forum was er uit.
Nu gelukkig weer terug.

Laat ik beginnen met het noemen van een paar dingen die ik vergeten was dan wel wat heb verstopt Als eerste wat het is om ruim tien uur achtereen in een 747 te zitten. niet eens zozeer de beenruimte, maar het feit dat je ook in de breedte niet veel hebt. Ik had me voorgenomen veel typewerk te gaan doen maar dat lukte niet zonder de buren doorlopend aan te tikken dus dat maar laten zitten.

Het voordeel is natuurlijk dat het een rechtstreekse vlucht was zodat je niet “ergens” in de stress gaat bij Immigrations om de volgende aansluiting te halen. Die uren gaan overigens vanzelf wel voorbij en uiteindelijk ook weer voordat je het weet is hij bezig aan de landing. Leuk was dat we aan het eind van de vlucht te horen kregen dat we bijzondere gasten aan boord hadden 16 paarden. We hebben ze niet gezien dus die zullen wel bovenin gezeten hebben :) 

Het tweede was het aankomen op LAX en het traject van de controle bij Immigrations. Nu is dat alweer een stuk verbeterd nu je, als je een Esta hebt en op hetzelfde paspoort al eens binnen bent geweest na 2008, een digitale check kunt doen. Maar ja, mijn zoon had net een nieuw paspoort en die van mij was net na de laatste reis (2012) vervangen. Je bent gewoon een uurtje zoet. Bij elke binnenkomst in de US moet je daar door heen maar hier is het altijd net iets heftiger.
Dat geldt met name dan ook voor het gaan naar de Rental. Veel gedoe met shuttles en dan was de auto zelf nog niet klaar dus een half uurtje staan wachten. Grappig is wel dat de rentals zitten net op het laatste stukje van de final approach zodat er bijna elke minuut een vliegtuig laag over komt.
Daarom vlieg ik liever op San Francisco. Iets meer relaxed en met net treintje naar je auto.

Uiteindelijk dan onze auto gekregen en vertrokken richting Santa Monica. De, hier al eerder genoemde, 405 ligt er niet zo netjes bij, zeer positief uitgedrukt. Hier moet je toch echt luchtvering hebben want onze auto, Chevrolet Camaro, stuiterde er vrolijk op los. Ik ga niet vervelend doen over de auto want we gaan er deze dagen nog leuke dingen mee doen. Zoals straks een eindje Pacific Highway en Hollywood/Beverley Hills met het dakje open.

Als je dan op de weg bent ga je natuurlijk uitkijken naar Tesla’s. De eerste kwam ons snel voorbij en had als nummerplaat “Maserati”. Laten we zeggen dat hij op weg naar “understanding” is. Daarna toch een flink aantal gezien en wandelend in Santa Monica stonden we ineens stil want voor ons stond een Model X. Dame achter het stuur en ik vroeg beleefd of ik een foto mocht maken door naar mijn iPhone te wijzen en ik kreeg een keurige “thumbs-up”.

IMG_1537

Later nog een rode gezien die een parkeergarage inreed. (dat kan hier wel wat beter, zijn van een ander formaat dan bijvoorbeeld die bij het Circustheater).

Wat ik nog niet hier op het forum heb gezien zijn de tweets van Elon dat de unveil alleen de eerste stap zou zijn waardoor toch weer het beeld van een concept naar boven kwam. Daar is wat over getweet dus we zien het maar.
Daartegenover stond nl de email die ik gisteren kreeg met wat logistieke info over parkeren e.d. en waarin nogmaals werd gezegd dat elke bezoeker een ride kan maken.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>